Nova kontroverzna ideja Arsenea Wengera: ‘To bi bio najbolji način da se poveća poštovanje prema sucima‘

asdf

Od kada je 2018. napustio klupu Arsenala, francuski trener Arsene Wenger bavi se idejama razvoja nogometa i to kao savjetnik predsjednika FIFA-e. Novu ideju Wenger je predstavio u razgovoru za BeIN Sports, a Francuz se zalaže za to da suci za vrijeme utakmice nose mikrofon s kojeg bi zvuk mogli slušati i gledatelji.

"U društvu postoji potreba za transparentnošću i nećemo od toga moći još dugo bježati", rekao je Wenger i objasnio zbog čega bi on ozvučio suce:

"Mislim da se suci slažu u tome da je dobro da se čuje zbog čega su donijeli neku odluku, a sljedeći korak će ići prema tome da sve bude potpuno transparentno. Osobno nisam protiv toga da se čuje sve što se priča na terenu. To bi možda bio najbolji način da se spriječi nedostatak poštovanja prema sucima koji je jasan kada čujete što im sve igrači izgovore tijekom utakmice."

Wenger se osvrnuo i na VAR koji je promijenio poimanje nogometa.

"Mora se priznati da sada imamo bolje odluke koje su donesene zbog VAR-a. Naravno da cijeli sustav ima još puno mjesta na napredak. VAR bi morao u nekim situacijama upozoriti suce na stvari koje su prešle granice sportske borbe i u kojima su se neki igrači izvukli bez kazni", rekao je Francuz čija je najkontroverznija ideja organiziranje Svjetskog prvenstva u nogometu svake dvije godine. I sada je to kratko komentirao.

"Ja neću odlučivati o tome, ali se nadam da će prijedlog biti prihvaćen", rekao je Wenger.