Bičakčiću pripala čast da kao kapiten vodi Hoffenheim

Koliko u Hoffenheimu cijene našeg Ermina Bičakčića moglo se vidjeti i na jučerašnjoj utakmici koju je ovaj bundesligaš odigrao.

U sklopu priprema za narednu sezonu Hoffenheim je odmjerio snage sa Jahn Regensburgom kojeg vodi Mersad Selimbegović i na kraju slavio sa 3:2, a čast da nosi kapitensku traku ponovo je imao upravo naš štoper.

Zbog odnosa prema Hoffenheimovom dresu i samoj lojalnosti klubu Bičakčić u posljednje vrijeme sve češće kao lider na terenu predvodi tim iz Sinsheima, a s obzirom da je omiljen i u svlačionici, u igri je i da zvanično postane kapiten.

Tu čast dosad je imao Kevin Vogt, no kako je u međuvremenu u Hoffenheim došao novi trener Alfred Schreuder, mediji u Njemačkoj pišu da bi vrlo lako moglo doći do rokade i da bi Bičakčić nakon Ibiševića mogao postati drugi Bosanac koji bi u Bundesligi nosio kapitensku traku.

Ne treba napominjati kolika bi to čast bila, pogotovo ako se uzme u obzir da se radi o jednoj od najjačih liga, a od bh. fudbalera pored Ibiševića u prošlosti kapiteni su imali priliku biti još Mensur Mujdža dok je igrao za Freiburg, te Sejad Salihović u Hoffenheimu.

Vrijedi podsjetiti kako je Bičakčić nedavno nagrađen i novim, bogatijim, ugovorom u Hoffenheimu.