Bild otkrio narednu Robbenovu destinaciju

Arjen Robben još krajem prošle godine saopštio je da će po završetku sezone napustiti Bayern.

Holanđanin je u Bayern stigao još 2009. godine iz Reala i sa Bavarcima je osvojio 18 trofeja, uključujući i Ligu prvaka, no sada kada je u poznim igračkim godinama donio je odluku da okrene novo poglavlje.

Robbenovo 'zbogom' Bayernu, po svemu sudeći, neće značiti i prekid karijere, jer za 35-godišnjim fudbalerom interesovanja ne nedostaje. U igri je nekoliko azijskih klubova, spominje se i američki Toronto FC, no sve je izvjesnije da će Robben i dalje igrati u Evropi.

Kao jedna od opcija za nastavak karijere spominje se Benfica, a istaknuo ju je novinar Bilda Raimund Hinko koji prati Bayern više od deset godina. On je napisao tekst u kojem je, između ostalog, iznio niz hvalospjeva na račun sjajnog krilnog fudbalera kojeg je doveo i u vezu sa portugalskim velikanom.

Iako više detalja o samom interesovanju Benfice nije objavljeno, treba uzeti u ozbir da se radi o pouzdanom izvoru, pa će samim tim biti zanimljivo pratiti razvoj cijele situacije.

Od dolaska na Allianz Arenu, Robben je za Bayern odigrao više od 300 zvaničnih utakmica, a pritom je postigao 143 pogotka i upisao 101 asistenciju.

Kroz karijeru je ranije, podsjetimo, igrao za Groningen, PSV Eindhoven, Chelsea i Real Madrid, prenosi sportsport.ba.