Haskić: Bilo je ponuda, ali sam ostao, nadam se pozivu u reprezentaciju, Sarajevo je blizu osvajanja titule

Nermin Haskić je u julu 2018. godine pojačao Radnički iz Niša. Jedan od najboljih trenera u Srbiji, Nenad Lalatović znao je sve kvalitete Haskića i kada je pravio jak tim doveo je našeg internacionalca.

Da je Haskić bio pravi izbor za Radnički pokazuje i statistika. Naš fudbaler je prvi strijelac Super lige Srbije, ali i najkorisniji igrač u ligi. Postigao je 13 golova i upisao osam asistencija. Radnički je trenutno drugoplasirani tim u Srbiji.

Na početku razgovora za Sportske.ba Haskić kaže da je bilo ponuda da već na zimu napusti Niš, ali da u klubu uopće nisu razmišljali o tome, jer žele ispuniti jasno zacrtane ciljeve.

Istina je da sam imao par ponuda, ali u klubu su željeli da zadrže sve igrače do ljeta. Cilj je bio da se dovede nekoliko pojačanja i da se uđe u finale Kupa i izbori Evropa – kaže Nermin Haskić.

Haskić je prvi strijelac Srbije, nada se da će tako biti i na kraju sezone.

Naravno da kao i svaki napadač težim da dam što više golova. Naravno da razmišljam o tome da budem prvi strijelac lige i da svojim golovima što više pomognem ekipi – dodaje Haskić.

Haskić je, prije dolaska u Radnički, u karijeri nastupao za Budućnost, Sarajevo, Voždovac, Košice, Žilinu, Podbeskidzie, i Ružemberok. Bez razmišljanja kaže da mu je ovo najbolja sezona u karijeri. Pored 13 golova u Super ligi dodao je i dva gola u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Ovo mi je definitivno najbolja sezona u karijeri. Osjećam se dobro u Nišu, imam podršku navijača, stručnog štaba i to mi daje motivaciju da u svakoj utakmici dam maksimum – ističe Haskić.

Haskić ima 29 godina, u najboljim je igračkim godinama, a nada se da bi mogao dobiti i poziv selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog.

Naravno da svaki igrač mašta o tome da nastupi za reprezentaciju, pa tako i ja. Imam statistiku koja mi daje nadu da ću zaigrati za reprezentaciju, ali i ako ne dobijem poziv to neće utjecati na to da navijam za svoju zemlju – dodaje Haskić.

Haskić je u Premijer ligi BiH nastupo za Budućnost i Sarajevo, a kaže da i danas prati elitni rang bh. fudbala.

Pratim koliko mogu. Mislim da je Sarajevo najbliže tituli obzirom da su zadržali ekipu na okupu, a iskreno se nadam da bi se Sloboda mogla uključiti u borbu za Evropu. Volio bih da vidim nekada neku ekipu, osim standardne četvorke Sarajeva, Želje, Zrinjskog i Širokog Brijega, kako predstavlja Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni – rekao je na kraju razgovora Nermin Haskić.