Bišćanka Azra Dedić u Sloveniji osvojila još jedno zlato

Azra Dedić
Izuzetne rezultate ostvarili su i članovi bihaćkih judo klubova "Una" i "Sakura", na Međunarodnom turniru u Vitezu.

Azra Dedić, osvojila je zlatnu medalju i prvo mjesto na otvorenom državnom prvenstvu Slovenije u inkluzivnom judu. Do zlatne medalje i prvog mjesta stigla je sa dvije pobjede, nad predstavnicama Slovenije. Ovo prvenstvo je bilo otvorenog tipa, ali uz poziv organizatora,  te je ovaj rezultat još značajniji, jer se radi o prvenstvu Slovenije i po prvi put u punoj organizaciji Judo Saveza Slovenije.

Najmlađi članovi “Sakure”, s Međunarodnog turnira „Vitez open“ vraćaju se sa medaljama. Nejla Mešić je u konkurenciji mlađih djevojčica osvojila srebrenu medalju, kao i Amar i Amina Begić, koji su u konkurenciji dječaka i djevojčica u svojim kategorijama ostvarili isti plasman. Na ovom takmičenju nastupilo je 551 takmičar iz 46 klubova iz BiH i Hrvatske.

Na istom takmičenju učešće su uzeli i članovi Judo kluba "Una".

Anes Šomić je u konkurenciji mlađih kadeta osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, dok je oko 10-tak takmičara u različitim kategorijama osvojilo bronzane medalje.

U Bihaću je u dvorani Tehničke škole odigrano 2. kolo Međunarodne lige košarke u kolicima, a učešće su uzele ekipe "Una sana" iz Bihaća, "Sana" iz Sanskog Mosta, "Zmaj" iz Gradačca, te "Zagreb" iz Zagreba. Ekipa Vrbasa iz Banja Luke je pauzirala. Po dvije pobjede su ostvarile ekipe iz Bihaća i Zagreba. Naredno treće kolo će biti igrano u februaru naredne godine, a domaćin će biti ekipa iz Sanskog Mosta.