Bivša zvijezda Liverpoola u suzama objavila kraj karijere zbog problema sa srcem

.

Bivši igrač Liverpoola, Lucas Leiva, danas je kroz suze objavio da se oprašta od aktivnog igranja fudbala i da ide u fudbalsku penziju.

On se u ljeto 2022. godine vratio u Gremio, klub u kojem je započeo svoju profesionalnu karijeru, a danas igra u drugoj ligi Brazila.

Odigrao je 17 utakmica i postigao tri gola po povratku u svoj klub, ali je karijeru morao prekinuti kada je otkriveno da ima problema sa srcem.

"Zahvalan sam za sve što mi se dogodilo u toku moje karijere. Završavam je tamo gdje i želim, ali ne na način na koji bih želi. Siguran sam da će drugi dio života također sjajno početi. Hvala svima na strpljenju i ja sam morao čekati. Nadao sam se da će se situacija promijeniti, ali to se nije dogodilo", rekao je Leiva, te je dodao:

"Zdravlje mi je na prvom mjestu. Hvala klubovima u kojima sam igrao. Važan dio krenuo je iz ovog kluba i drago mi je da završavam tamo gdje sam oduvijek htio", rekao je Leiva.

Profesionalnu karijeru Leiva započeo je 2005. godine u Gremiju u kojem je pružao zaista jako dobre partije, a to je privuklo skaute Liverpoola.

Čelnici tima iz Engleske doveli su ga 2008. godine za deset miliona eura, a na Anfieldu se zadržao sve do 2017. godine.

Odigrao je ukupno 346 utakmica za Liverpool te je postigao sedam i asistirao za 21 gol, a uspio je osvojiti Liga kup.

Navijači Liverpoola uvijek su ga voljeli zbog truda i predanosti.

Lazio ga je doveo 2017. godine za 5.7 miliona eura, a za ovaj tim odigrao je 198 utakmica, te je postigao četiri gola i upisao 12 asistencija.