Bivšeg reprezentativca Nizozemske pronašli pijanog i nadrogiranog: Bio je mokar i zbunjen

sport
Daryl Janmaat, bivši reprezentativac Nizozemske, pronađen je pijan i nadrogiran, a trenutno se nalazi na rehabilitaciji u Južnoafričkoj Republici

 

Janmaat ima ozbiljne probleme sa alkoholom i drogom, pa su prijatelji odlučili da ga prijave u kliniku za bolesti zavisnosti zbog toga što se stvar otela kontroli.

Njega su nedavno tražili cijelu noć po Scheveningenu, jer je prijavljen njegov nestanak, a nestao je poslije žurke i tek u zoru je pronađen, ali na drugom kraju grada u jednom hotelu.

On je u tom trenutku bio dezorijentisan i potpuno mokar, ali i pod utjecajem alkohola i droge, koju je tokom noći unio u svoj krvotok. Poslije toga je Janmaat poslan u Južnoafričku Republiku na rehabilitaciju, gdje će se liječiti od bolesti zavisnosti.

Podsjetimo, Janmaat je karijeru počeo u mlađim kategorijama Feyenoorda, ali je preko Den Haaga i Heerenveen stigao do kluba iz Roterdama. 

Potom je još igrao u Engleskoj za Newcastle, Watford, a onda se opet vratio u Den Haag, gdje je završio igračku karijeru 2022. godine.

Kada je u pitanju reprezentacija Nizozemske, on je za Lale odigrao 34 utakmice u periodu između 2012. i 2018. godine.