Bivši bh. reprezentativac postaje novi sportski direktor bh. premijerligaša?

Premijer liga BiH
Fudbalere Radnika iz Bijeljine jutros je obradovala vijest da im je uplaćena februarska plata. To nam je potvrdio predsjednik Upravnog odbora Predrag Perković. Zanimalo nas je i da li, kako je jučer objavila Moja Bijeljina, on razmišlja o napuštanju pozicije prvog čovjeka kluba.

- Pa vidite, ima nekih neriješenih pitanja. Nisam mogao sa gradonačelnikom Mićom Mićićem razgovarati jer je on bio u bolnici, zbog sumnje da je zaražen. Sad je izašao kući, pa ćemo vidjeti kako i kuda dalje. Ima problema. Ne mogu ja nositi kompletan posao oko Radnika. Treba da se uključe i ostali članovi klupskog rukovodstva. Zvao me je Miloš Stevanović i rekao da hoće da radi, pa i doktor Slobodan Lolić. Ima mnogo posla, oko kluba, a to ne može da nosi jedan čovjek. Na sve to treba dodati i moje obaveze prema firmi, rekao nam je Perković.

Na naše pitanje da li je tačno da su mimo njega drugi ljudi ovlašteni za potpisivanje bankovnih računa u Radniku nije precizno odgovorio. Kao ni na pitanje da li će sadašnji trener golmana Zoran Sofrenić postati direktor kluba?

- Ne mogu u ovom momentu odgovoriti na mnogo pitanja, jer čekam razgovor sa gradonačelnikom. Tek nakon toga će biti mnogo jasnije. Što se Sofrenića tiče, on je tu pomaže u radu, a vidjećemo. Ima tu još kandidata za prvog operativca. Pričali smo i sa Branimirom Bajićem, nekadašnjim igračem Radnika, Partizana, Duisburga. Vidjećemo da li ćemo nastaviti te razgovore, ima nekih uslova koje Radnik teško može ispuniti, ali mogućnost za dogovor još postoji, rekao nam je Perković, naglašavajući na kraju razgovora da će i Radnik morati posegnuti za nepopularnim mjerama i ići na smanjenje plata i ugovora:

- Teško u sadašnjim uslovima možemo sve ovo ispoštovati. Završili smo posao oko licence, ali je stanje tako da će se morati ići na smanjenje plata fudbalera, zaključio je Perković.

Izvor: