Bivši član Real Madrida postao prvi nogometaš kupljen bitcoinima

Bitcoin
David Barral, bivši član Real Madrida B i Levantea, postao je prvi igrač koji je ikada kupljen koristeći kriptovalute.

 

Ovaj 37-godišnjak ove je sedmice službeno potpisao ugovor za DUX Internacional de Madrid iz Segunde B (španska treća liga), u transferu finansiranom u potpunosti upotrebom bitcoina - digitalne ili virtualne valute koja se koristi za olakšavanje trenutnih plaćanja.

DUX Internacional de Madrid, klub u vlasništvu nogometaša Borje Iglesiasa i Thibauta Courtoisa, još nije objavio ukupnu vrijednost transfera, ali navedeno je da je dolazak Barrala "omogućio sponzor španskog kluba - Criptan".

U postu na društvenim mrežama, Internacional je poželio dobrodošlicu iskusnom napadaču, zahvalivši se sponzoru na realizaciji transfera.

"David Barral je novi igrač DUX Internacional de Madrida. Dobrodošao u vječni klub! Postao je i prvi transfer u historiji plaćen u kriptovalutama. Hvala Criptanu, našem novom sponzoru, što nam je to omogućio", navodi se objavi.

Barral je inače upisao preko 50 nastupa za rezervnu ekipu Real Madrida, a u karijeri je igrao i za Sporting Gijon, Levante, Granadu, APOEL, Cadiz i Racing Santander.

Image