Bivši golman Partizana: Rekli su mi da imam još 3-5 mjeseci života, užasnulo me

bivši golman

Bivši golman Partizana Radovan Radaković vodi životnu bitku s kojom se susreo kada su mu liječnici dijagnosticirali rak želuca. Radaković je uspješno završio liječenje u Turskoj pa je u razgovoru za Tanjug TV opisao dramu kroz koji je prošao.

“Pitao sam odmah koliko još imam života. To ne mogu opisati, to je neka vrućina, hladan znoj… Okrene se cijela soba, cijeli život vam se okrene i prođe kroz vas u tih par sekundi… Kada mi je doktor rekao da imam još tri do pet mjeseci, uplašio sam se. Međutim, kako vrijeme odmiče i kako se borim, strah je sve manji”, rekao je Radaković.

“Jedva sam mogao govoriti, a kamoli hodati. Izvađen mi je želudac, dio tankih crijeva i sve žlijezde iz organa. Jako je teško posložiti sve kockice u glavi. Kažu doktori, psihijatri, psiholozi, da samo treba pozitivno razmišljati… Istina, slažem se, ali dođu i crne misli… Najteže je bilo saznanje. Nakon toga, sve operacije i bolovi, sve bude i prođe, ali saznanje i u glavi šta tog trenutka bude, to je noćna mora.”

Liječenje u Turskoj koštalo je oko 220 hiljada eura, a Radakoviću je ostalo još 50 hiljada duga.

Posljednjih dana mnoga nogometna imena su se uključila u akciju da mu pomognu, a FK Miljakovac je organizirao i humanitarnu utakmicu legendi Partizana za prikupljanje sredstava.