Bivši igrač Intera uhapšen nakon što je pod utjecajem droge napao roditelje

Guarin
Bivši veznjak Intera Fredy Guarin pod utjecajem droge i alkohola, napao je roditelje i fizički se sukobio s njima, nakon čega je uhapšen od strance policije u Kolumbiji.

 

Na internetu se pojavio i snimak svađe i hapšenja, a šef policije u Medellinu Jorge Luis Vargas objasnio je šta se desilo.

"Primili smo telefonski poziv u vezi s činom nasilja u porodici u koji je Guarin bio umiješan. Kad je policija stigla na lice mjesta, pronašla je povrijeđene osobe u kući, gdje je Fredy bio upleten u svađu sa svojim roditeljima. Policija se ponašala profesionalno, tako da je Guarin priveden u skladu sa zakonom. Čekamo radnje koje porodica može poduzeti i u kontaktu smo s tužilaštvom i ljekarima radi postavljanja dijagnoze", kazao je šef policije.

Ipak, tokom hapšenja, veznjak kolumbijskog Millonariosa optužio je policijske snage da su ga pretukle i nanijele mu povrede po cijelom tijelu.

Video koji je postao viralan na društvenim mrežama pokazuje kako bivšeg igrača Inter i Porta policija privodi nakon slučaja porodičnog nasilja u kući njegovih roditelja. Veznjak se na videu pojavljuje u krvavoj odjeći i bori se s policajcem koji ga je pokušavao smiriti.