Bivši igrač Milana ne boji se Džeke, smatra da će ga odbrana Rossonera lako "pročitati"

.
Nekadašnji nogometaš Milana Stefano Nava najavio je predstojeći milanski derbi sa Interom koji se igra u subotu, istakavši da su Lautaro Martinez i Alexis Sanchez veća opasnost za odbranu Rossonera nego Edin Džeko.

Nava je dres Milana nosio devedesetih godina prošlog stoljeća kada je bio igrač s klupe koji je uglavnom mijenjao asove kao što su Franco Baresi, Paolo Maldini, Mauro Tassotti i Alessandro Costacurta.

"Očekujem plan utakmice koji uključuje čvrstu i borbenu ekipu, koja se kreće zajedno u svim linijama. Apsolutno treba izbjeći razmake između redova i dopustiti dubinu Interu. Milan je do sada pokazao izvanredanu organizaciju tima, pa tako očekujem i sada", rekao je Nava u najavi utakmice.

Nava se nada oporavku u posljednjem trenutku Fikaya Tomorija koji je važan faktor u odbrani, ali vjeruje da i ostatak odbrane Milana može odraditi dobar posao.

"Oporavak Tomorija bio bi temeljni faktor. On je moderan defanzivac, čije su najvažnije kvalitete brzina, sposobnost čitanja i anticipacija. Kalulu-Romagnoli? Ako će ovo biti par stopera, želim ih vidjeti blizu jedan drugom", kazao je bivši igrač Milana koji se pribojava napadačkog tandema Lautaro Martinez i Alexis Sanchez.

"Osnovno će biti dobro suziti im 'brisani' prostor, jer u tim okolnostima dva Južnoamerikanca mogu biti ubitačna. Zbog karakteristika obrane Rossonera, oni me više brinu od Edina Džeke, jer je njega lakše pročitati", mišljenja je Nava.

Stefano Nava je kao epizodista u Milanu osvojio praktično sve što se moglo osvojiti, a u 22 odigrane utakmice postigao je jedan gol.