Bivši igrač Partizana objavio fotografiju s Edinom Džekom uz opis koji u Srbiji "nije prošao"

.
Edin Džeko izazvao je veliku pažnju javnosti u Turskoj kada je odlučio da potpiše za Fenerbahče i već sada je pokazao svima da je ovaj klub dobio veliko pojačanje. Dijamant je najveća zvijezda u ekipi Fenera, a to je najbolje pokazala objava mladog srbijanskog napadača Ensara Brahića.

 

Džeko je u redove turskog velikana stigao krajem juna kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Interom, a dolazak u Tursku ispostavio se kao odličan potez.

Bh. reprezentativac je na dosadašnjih 11 utakmica u svim takmičenjima već zabio sedam golova i dodao šest asistencija, a dobio je i kapitensku traku što najbolje pokazuje kakav status Dijamant ima u Fenerbahčeu.

Iako je Fener doveo nekoliko zvučnih pojačanja ovog ljeta uključujući Dušana Tadića, Freda i Dominika Livakovića jasno je da je Džeko prva zvijezda ekipe iz Istanbula.

To je najbolje pokazala i objava na Instagramu mladog napadača iz Srbije, Ensara Brahića, koji je inače član juniorskog tima Fenerbahčea.

Brahić je prošao omladinske kategorije beogradskog Partizana i bio je kratko član i Teleoptika, a prije godinu dana upravo je iz Partizana stigao u Fenerbahče.

On je iskoristio priliku da se fotografiše s Džekom u svlačionici Fenerbahčea, a istu je objavio na Instagramu. U Srbiji nisu oduševljeni opisom Brahića za Dijamanta zbog činjenice da je i Tadić član tog kluba, no za nekadašnjeg igrača Fenera zna se ko je broj jedan.

"Najveći", napisao je Brahić uz fotografiju s Džekom.

Brahić je prošle sezone u dresu Fenerbahčea odigrao 17 utakmica u juniorskom prvenstvu i uspio je postići šest golova.

Inače, riječ je o dečku koji je rođen u Novom Pazaru, ali je prošao sve omladinske kategorije Partizana. Nakon što u beogradskom velikanu nije dobio šansu u prvom timu odlučio je da ide u Fenerbahče.

Ovaj 19-godišnjak je velika nada srbijanskog fudbala i od njega se mnogo očekuje, a da li će taj potencijal Brahić uspjeti da ispuni ostaje nam da vidimo.