Bivši Maradonin liječnik tvrdi: Diegova smrt bila je vrsta samoubistva

Maradona
Prošlo je gotovo mjesec od smrti Diega Maradone, ali ona i dalje privlači pažnju pa se tako sada oglasio Alfredo Cahe, doktor koji je od 1977. do 2007. godine vodio računa o zdravlju Argentinca.

 

Cahe smatra da je Maradonina smrt nastala zbog "nekog oblika samoubistva" te pretpostavlja da je nakon operacije glave pao u depresiju i prestao da jede i uzima lijekove.

Jedna od žena koje su se nalazile u Maradoninom okruženju mu je, kako je istakao, rekla da je Argentincu bilo "muka od života".

"Veronica Ojeda, s kojom Diego ima dijete, rekla mi je kako je umoran od svega i da ne može više jer je uradio sve što je mogao uraditi. Uzrok njegove smrti mi ne izgleda kao klasičan srčani udar. Sve ukazuje na to da se radi o nekoj vrsti samoubistva", rekao je Cahe za argentinske medije.

Alfredo je potvrdio da je Maradona ranije pokušao izvršiti samoubistvo na Kubi, kada se automobilom zaletio u autobus, ali je iz udesa izašao bez težih povreda.

"Rano su ga pustili na kućno liječenje. Radilo se o neodgovornosti, neznanju i neiskustvu. Nisam vidio da je bio pod budnom pažnjom, nisam primijetio da su se bavili njime kako treba", istakao je Cahe osvrnuvši se na uslove u bolnici.

Podsjetimo, legendarni nogometaš je preminuo 25. novembra ove godine.