Bivši napadač Intera kritikuje Džeku, bh. reprezentativac seli na klupu?

asd
Bivši talijanski napadač Ciccio Graziani izjavio je da Edin Džeko više nije tako ubojit napadač kakav je nekad bio i da bi to moglo izazvati probleme Interu u Ligi prvaka.

Džeko je ovog ljeta prešao u Inter i igra sve utakmice jer ima potpuno povjerenje Simonea Inzaghija. Iako je u debiju postigao gol i upisao asistenciju, u preostalim utakmicama se nije pretjerano proslavio, a bez pogotka je ostao u mečevima protiv Verone, Sampdorije i Real Madrida u Ligi prvaka.

35-godišnji napadač radi veliki posao za svoj tim, ali kao i svaki napadač, naravno živi isključivo od statistike, ponajviše golova, a oni za sada nedostaju.

“Više nema instinkt ubojice i nema nos za gol. Inter je izgubio Lukakua i Bosanac ga ne može zamijeniti na najbolji način. U Seriji A manje osjetite odsustvo Lukakua i plaćate ceh, ali u Evropi shvatate koliko je važan odlazak Belgijanca i koliko ga je nemoguće nadomjestiti", rekao je Graziani.

Upravo je Džeko, uz Hakana Calhanoglua, najviše kritikovan nakon poraza od Reala u srijedu navečer. Njih dvojica dobili su najniže ocjene od strane italijanskih novinara, a najviše Marcelo Brozović i Milan Škrinjar.

Inter se okreće Seriji A i nastavku borbe za odbranu Scudetta, a novi meč čeka ga u subotu. Nerazzurri će od 18 sati ugostiti Bolognu i traže treću pobjedu. Trenutno imaju sedam bodova i nalaze se na četvrtom mjestu, a isti učinak (dvije pobjede i remi) nakon tri kola ima i Bologna Siniše Mihajlovića.

Foto: Twitter