Bivši šef Milana ispričao kako je Ibrahimović zamalo pretukao Allegrija

.
Bivši šef Milana Adriano Galliani (77) prilikom predstavljanja nove Zlatanove knjige "Adrenalin", otkrio je da je švedski napadač svojevremno imao sukob sa tadašnjim trenerom Milana Massimilianom Allegrijem i da ga je zamalo pretukao.

Bilo je to nakon utakmice Lige prvaka 2012. godine kada je Milan izgubio 3:0 od Arsenala u revanš utakmici osmine finala, ali je prošao jer je slavio 4:0 u prvom meču.

 

Tadašnji trener Rossonera Max Allegri (54) nije baš najbolje pripremio utakmicu, a Ibrahimović mu je zamjerio i "kratku" klupu.

 

"Bila je to užasna utakmica, svima je nakon toga laknulo. No, kad smo ušli u svlačionicu, Ibra je vrištao kao luđak. Umalo je pretukao Allegrija jer je stavio dva golmana na klupu. Ibra nikad nije sretan. Nikad nije zadovoljan. Uvijek želi maksimum. Ako se 'provuče' u utakmici ili završi drugi, naljuti se. Nikada nije zadovoljan, a to je njegova najveća vrlina", ispričao je Galliani.

 

Ibrahimović je s Allegrijem osvojio naslov prvaka 2010/11., a u ljeto 2012. godine Šveđanin se preselio u Pariz. Nakon što je igrao za Manchester Unitedu i LA Galaxy, u redove Rossonera se vratio 2020. godine.