Bivši selektor BiH za ostanak Save Miloševića: 'Treba mu dati podršku'

.
Uprkos porazu u polufinalu baraža od Ukrajine (1:2), koji je fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine izbacio iz igre za odlazak na Europsko prvenstvo, selektor Zmajeva Savo Milošević je odlično postavljenom taktikom 'kupio' mnoge navijače.

To je slučaj i s bivšim selektorom našeg državnog tima Fuadom Muzurovićem (78), koji Miloševiću nije imao šta zamjeriti, osim kobne završnice.

 

"Očekivao sam će se nešto ovako odvijati. Iskren da budem, oduševilo me je kako je Milošević postavio igru. Ne mogu mu ništa zamjeriti, osim tih zadnjih 10 minuta. Neću da pametujem, ali treba privesti utakmicu kraju, vratiti se nazad... Neshvatljivo je kako je Ćivić mogao onako otići nekontrolisano i ostavi praznu stranu", rekao je Muzurović za Radiosarajevo.ba.

Naglasio je kako povrede i prinudne izmjene ne mogu biti opravdanje za ono što se desilo.

 

"Ne može biti reprezentativac da ne zna ništa. U tim situacijama se ne smije preći centar. Morao je ostati dole, izbijati loptu ili šta već. Nema mudrovanja nikakvog. Imaš rezultat koji te vodi u finale, povuci dole svih 10 igrača... Morao je Milošević tu nešto uraditi, bez obzira na izmjene. Za te igrače koji ulaze nema više igre prema naprijed. Da smo tako uradili, vjerovatno bi sačuvali prednost, jer oni do tada nisu ništa napravili".

Poručio je kako Milošević uprkos rezultatskom neuspjehu ima njegovu podršku.

"Ja sam apriori za njega. Milošević je na putu da napravi reprezentaciju. Treba mu dati podršku, da starta od nule. Džeko će se najvjerovatnije povući, Pjanić je isto bez nekog specijalnog motiva... Ima plejada mladih igrača, a treba se nekima i zahvaliti", istakao je Muzurović i nastavio:

"Ako dođe neki novi selektor on će opet nešto izmišljati. Mora postojati jedan kontinuitet. Slišković je to imao, kao i Sušić, za kojeg je najveća greška što nije ostao selektor. Petev je dobro krenuo, pa su ga smaknuli... Vi novinari isto treba da podržite to da je ostanak Miloševića najbolje rješenje", dodao je Muzurović za Radiosarajvo.ba.