Bivši trener Đokovića žestoko prozvao Alcaraza

č

Boris Becker vratio se tenisu u velikom stilu, prije tri sedmice postao je trener Holgera Runea i njegova se prisutnost odmah osjetila. Ne samo zato što je Danac odmah bolje zaigrao, već i zbog činjenice da legendarni Nijemac nema dlake na jeziku.

“Carlos Alcaraz je prestao napredovati nakon naslova u Wimbledonu i zato od tada nije osvojio niti jedan turnir”, kritizira Becker Španca.

“Pobijedio je Novaka u Londonu, postao broj 1, ali najteže je u tenisu održati tu razinu. Svatko može imati jedan dobar turnir, ali godinama igrati maksimalno je pravi izazov.”

Sigurno je da je Borisu Carlos uvijek na liniji interesa jer se Rune i on očekuju kao veliki protivnici u nadolazećim godinama.

“Moja omiljena teniska izreka je ‘svlačionica nikad ne spava’. Igrači uvijek traže način da igraju protiv nekoga i sada su to uspjeli riješiti kada je Alcaraz u pitanju. Shvatili su da imaju šanse protiv njega. Tako se dogodilo, drugi se tenisači razvijaju, ali on ne.”

No, najmlađi prvak Wimbledona u historiji siguran je da takvo stanje neće potrajati.

“Uvjeren sam da će Juan Carlos Ferrero pronaći rješenje kako poboljšati Alcarazovu igru ​​tijekom pauze između sezona.Volim ga gledati, fantastično se kreće, ima jako širok raspon udaraca, odličan forhend. Međutim, drugi tenisači su pronašli način da se tome suprotstave.”

Novo poglavlje uspjeha u karijeri 20-godišnjeg Španca moglo bi biti već u januaru.

“Očekujem da će Carlos odigrati briljantno Australian Open. Naravno, da bi to postigao mora i dalje razvijati svoje kvalitete.”