Bjelica na prvom treningu otjerao neizostavnog člana prvih 11 Osijeka: Odvraća ti pozornost od onoga što zahtijevam u radu

Bjelica
Prvi trening u Gradskom vrtu odradio je novi stručni štaba Nogometnog kluba Osijek. Uvodno se glavni trener i klupski menadžer Nenad Bjelica kratko obratio igračima, pojasnivši što se od njih traži i kakva će pravila vrijediti prije i za vrijeme treninga, naglasivši da je trenutno sva koncentracija usmjerena na predstojeću prvenstvenu utakmicu s Rijekom na njihovom stadionu.

 

Uz Bjelicu su bili i njegovi prvi saradnici, prvi pomoćnik Austrijanac Rene Poms koji je s Nenadom već više od osam godina, drugi je Nino Bule čija se plodonosna igračka karijera tokom koje je nastupao i za A reprezentaciju Hrvatske još uvijek pamti.

Da će treninzi pod Bjelicom biti strogi i bez popusta, prvi je na svojoj koži osjetio Brazilac Oliveira Talys, koji je skoro dobio otpusno pismo, prenose Sportske novosti. Za sve je bila kriva žvakaća guma, koju je lijevi bek za vrijeme treninga vrtio po ustima. Bjelica je to primijetio i ozbiljnim tonom zamjerio Brazilcu:

- Odvraća ti pozornost od onoga što zahtijevam u radu. Samo morate biti koncentrisani na trening i ni na što drugo, vrlo ozbiljnim glasom je novi trener pokazao autoritet ne samo prema Talysu, već pred cijelom svlačionicom.

Talys je u Osijek stigao u februaru 2017. kao 18-godišnjak, da bi se kroz juniorsku i potom drugu ekipu probio do seniorskog sastava, gdje je prošle sezone i na startu nove neizostavan u početnoj postavi.