Bjelica otkrio hoće li Hajrović igrati protiv Benfice, Dinamo puni UEFA-inu kasu

UEFA je kaznila Dinamovog trenera Nenada Bjelicu sa jednom utakmicom suspenzije, a zagrebački tim sa 63 hiljade eura kazne (30 hiljada se odnose na susret protiv Anderlechta, a ostatak za uvratni meč šesnaestine finala).

U razgovoru za Index.hr Bjelica je prokomentarisao novonastalu situaciju te se osvrnuo i na Izeta Hajrovića.

“Ne kajem se jer je kazna opravdana. Zaslužio sam isključenje. Ulog je bio velik, izdale su me emocije i prihvatam odluku. Nije mi prvi put da sam isključen, ali nećemo dramiti. Prije svake utakmice razgovaramo o nepredviđenim situacijama koje se mogu desiti”, rekao je strateg Modrih.

Dinamo se ove sezone naplaćao kazni. Do sada su uplatili čak 234 hiljade eura kazni u UEFA-inu kasu. Međutim, ova kazna je već iza čelnika i igrača Dinama u kojem se okreću prvom susretu osmine finala:

“Benfica je vrhunska ekipa. Imaju mladu ekipu, ali ako budemo igrali kao do sada u Evropi imamo se čemu nadati. Hajrović sigurno neće igrati prvu utakmicu, a za kasnije ćemo vidjeti. Ademi neće igrati nijednu utakmicu jer su bolovi preveliki pa će morati na operaciju. Siguran sam da će, ko god istrči na teren, dati sve od sebe”, izjavio je Nenad Bjelica.