Blijeda partija Reala, Čelzi pobjedom potvrdio plasman u finale

asd
Englesko finale u Istanbulu, Mančester siti i Čelzi za naslov prvaka Evrope

Nakon remija 1:1 u Madridu, fudbaleri Čelzija savladali su Real u Londonu sa 2:0 i plasirali se u finale Lige prvaka gdje ih čeka Mančester siti. Real tako ni u petom međusobnom susretu nije uspio pobijediti Čelzi i oprostio se od elitnog takmičenja porazom.

Čelzi je poveo u 28. minuti nakon lijepe akcije. Ključni pas odigrao je Kante, Kai Haverc odlično lobovao Tiboa Kurtou (Thibaut Curtois) i pogodio prečku, a odbitak dočekao Timo Verner (Werner) i glavom ubacio loptu u praznu mrežu.

Golman domaćih je u dva navrata odličnim intervencijama spašavao svoj tim. Oba puta proradila je Realova veza Luka Modrić - Karim Benzema, ali odlične pokušaje Francuza briljantnim odbranama zaustavio je Mendi (Mendy).

Drugo poluvrijeme mnogo bolje je otvorio Čelzi i pravo je čudo kako londonski tim nije ranije riješio pitanje pobjednika. Redale su se šanse za Maunta, Haverca i Kantea, tresla se i prečka, ali je Kurtoa sačuvao svoju mrežu. Ipak, pet minuta prije kraja Mejson Maunt (Mason Mount) je pogodio za 2:0 i riješio sve dileme.