Gavrić: Za reputaciju bh. fudbala, bolje da se utakmica na Pecari nikada nije odigrala

Smatra da je Zrinjski u ovom trenutku glavni konkurent bordo timu za prvo mjesto

Kada je proteklog ljeta iz OFK Bačka stigao u FK Sarajevo, Nebojša Gavrić (28) bio je relativno nepoznato ime navijačima bordo kluba, ali i svim ljubiteljima fudbala u BiH. Vremenom je pak uspio pokazati da će biti pojačanje i vrlo važan kotač u sredini terena aktuelnog prvaka naše države.

Govoreći za zvaničnu klupsku stranicu, ovaj centralni vezni, rodom iz Zrenjanina osvrnuo se na narednu utakmicu u subotu sa Širokim Brijegom, koji je eliminirao bordo tim u osmini finala Kupa BiH. Odgovorio je na pitanje kako je podnio to ispadanje i hoće li upravo to biti dodatna motivacija za susret koji slijedi.

Nije mi ostala u lijepom sjećanju, smatram da je za reputaciju bh. fudbala bolje da se ta utakmica nikada nije ni odigrala, kao ni bilo koja slična toj. Poraz od Širokog i ispadanje iz Kupa su nam teško pali. O rivalitetu između Sarajeva i Širokog Brijega se već sve zna. Ako vam neka ekipa nanese poraz i izbaci vas iz nekog takmičenja, logično je da uvijek postoji pojačan sportski motiv da joj se revanširate - rekao je Gavrić. 

Smatra da je Zrinjski u ovom trenutku glavni konkurent Sarajevu za prvo mjesto.

Po svemu prikazanom do sada mislim da je Zrinjski glavni konkurent Sarajevu. Željezničar također igra odličnu sezonu, ali bih ipak Zrinjskom dao malu prednost zbog dobrih rezultata i igara u kontinuitetu prethodnih nekoliko godina. Čvrsto vjerujem u to da Sarajevo ima kvalitet i da može odbraniti titulu ove sezone - rekao je Gavrić.