Shaqiri: U Beogradu bi me svi jurili, bolje mi je što sam ostao u Engleskoj

Nogometaš Liverpoola Xherdan Shaqiri podržao je odluku menadžera Redsa Jurgena Kloppa da ga izostavi iz rostera ekipe za meč protiv Crvene zvezde, koji se prošle sedmice igrao u Beogradu.

Klopp je zbog ranijeg sukoba Shaqirija s navijačima Srbije odlučio ostaviti ovog Švicarca u Engleskoj, a kako sam Xherdan kaže, to je bila pametna odluka. 

"Trener je želio da koncentracija bude na igranju nogometa jer je znao šta se dešavalo. U Beogradu je vrela atmosfera, svi bi me jurili i zato je bilo bolje da ostanem kući", kazao je Shaqiri engleskim medijima.

Shaqiri nije igrao protiv Crvene zvezde, ali je protiv Fulhama dobio priliku od prve minute i u pobjedi Liverpoola je postigao pogodak. 

"To se ispostavilo kao dobro, trenirao sam u Engleskoj i svjež sam dočekao meč protiv Fulhama. Bilo je neophodno da pokažemo reakciju nakon poraza od Crvene zvezde kako bismo zadržali korak za prvim mjestom, a u tome smo uspjeli. Moramo nastaviti ove rezultate, na dobrom smo putu i uvijek je bolje igrati kada si okružen dobrim igračima. U Bayernu sam igrao sa Riberyjem i Robbenom, sada su tu Mane i Salah, tako da mi to uopšte nije nova situacija", rekao je Shaqiri.

Na pitanje da li je ponekad ljut zbog male minutaže, Shaqiri je kazao da je trener taj koji odlučuje i da se njegove odluke moraju poštivati.

"Trener je taj koji odlučuje, on bira ekipu u odnosu na protivnika. Na kraju krajeva, imamo samo 11 igrača koji mogu igrati, a svi moramo prihvatiti odluku trenera da bi stvari kao i do sada dobro funkcionisale. Trener traži od mene da uživam u nogometu, da iskažem talent i da stvaram šanse", dodao je Shaqiri. 

Liverpool se trenutno nalazi na drugom mjestu engleskog Premiershipa i uz Manchester City su najveći favoriti za osvajanje engleske lige.