Bomba iz Engleske: Bogati vlasnici Njukastla žele dovesti Džeku

asd
Zimski prijelazni rok počinje za 11 dana...

Britanski "The Sun" objavio je vijest da su bogati vlasnici Njukastla žele dovesti Antonije Marsijala (Anthony Martial) iz Mančester junajteda i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeku (36).

Njukastl je nedavno dobio nove, jako bogate vlasnike, a trenutno se nalazi na pretposljednjem mjestu engleske Premier lige, sa istim brojem bodova kao i posljednjeplasirani Norvič. 

Iako zaostaju tek tri boda za sigurnom zonom, iz kola u kolo izgleda da "Svrake" neće moći osigurati opstanak u engleskoj elitiih. Zbog toga su čelnici kluba su odlučili da reaguju već u januaru, a prva meta im je napadač Junajteda Marsijal, koji je imao mnogo problema u ovoj sezoni (nikako ne uspijeva uhvati top  formu nakon povrede koja mu je prekinula prošlu sezonu).

No, kao sigurnija opcija se navodi napadač Intera i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Džeko, koji je ostavio dubok trag u engleskom fudbalu (50 golova i 24 asistencije u dresu Mančester sitija). Za razliku od Marsijala Džeko i ove takmičarske godine igra u top formi, a za Inter je već postigao 11 golova.

Zimski prijelazni rok počinje za 11 dana...