Borac očekuje pakao na Kosovu: Utakmica najavljena kao historijska, navijači pamte scene iz Borika

.
U nedjelju će revanš meč drugog kola EHF Europan Cupa odigrati KH Besa i banjalučki Borac.

Revanš se igra na Kosovu sa početkom u 18 sati, a Borac brani tri gola prednosti iz prvog meča gdje je slavio u Boriku sa 28:25.

Ipak, ova utkamica će biti pod velikim nabojom, a navijači domaće ekipe su najavili da će napuniti dvoranu, dok na Kosovu ovu utakmicu nazivaju i historijskom, tačnije tako je jedna od najava KH Besa, a razlog su nemile scene na duelu u Banja Luci kada su navijači Borca nacionalističkim skandiranjem "častili" goste sa Kosova.

"Prijem od domaćina bio je nivou. Ipak, čim je utakmica počela, lokalni navijači su skandirali "Kosovo je Srbija", Ubi, ubi, ubi šiptara", "Kosovo je srce Srbije"... To su bili samo neki od bisera domaćih fanova", stoji u saopštenju tima sa Kosova.

Sigurno je da nas u revanšu očekue paklena atmosfera, navijači Bese će napuniti dvoranu i nadamo se da će rukometna igra biti u centru pažnje i da utakmica neće imati treće poluvrijeme.

Inače, zbog pomenutih skandiranja u Banja Luci, Borac bi mogao biti oštro kažnjen od strane EHF-a.

"EHF podstiče prijateljstvo i međusobno razumijevanje među članovima i ne dopušta diskriminaciju na bilo kojoj osnovi – političkoj, rasnoj i vjerskoj, te odbacuje svaku nelegitimnu praksu u sportu. Utakmice ne smiju služiti za isticanje političkih stavova”, navodi se u saopštenju EHF-a.

Izvještaj je podnio delegat utakmice, a video materijal pribavila je Evropska rukometna federacija.

Foto: KH Besa