Borba za baraž: Zmajevi ne drže sudbinu u svojim rukama! (FOTO)

Situacija se mijenja iz minuta u minut. Fudbalska A reprezentacija BiH jednog trena je u baražu, a već u narednoj minuti nije.

Zmajevi se sa Grčkom bore za drugu poziciju u Grupi H, a nakon osam odigranih kola imaju bod više od Helena. Međutim, u ovom trenutku, izabranici selektora Mehmeda Baždarevića najlošija su drugoplasirana reprezentacija i kada bi sada završile kvalifikacije ne bi izboriliplasman u baraž!

Upravo je ovo situacija o kojoj smo jučer pisali, a koja kaže da Zmajevi mogu ostati bez baraža čak i ako osvoje maksimalnih šest bodova u posljednja dva kola kvalifikacija. To je najgori scenarij po bh. tim, a ostvario bi se ukoliko bi sve drugoplasirane reprezentacije, koje su trenutno ispred BiH, ostvarile pobjede u posljednja dva meča,piše Faktor.

Istina, to je teško očekivati, jer je moguće da u ostalim grupama bude promjena na vrhu, odnosno da neki timovi izgube drugu poziciju, te je izvjesno da Zmajevi ne ovise sami o sebi.

Na tabeli drugoplasiranih timova BiH zauzima devetu poziciju sa osam bodova, a ispred Zmajeva su: Portugal (15 bodova), Sjeverna Irska (13), Slovačka (12), Ukrajina (11), Švedska (10), Crna Gora (10), Italija (10), Irska (10).

TABELA