Bordo tim gostuje u Bjelorusiji: Nadaju se brzom golu

Fudbaleri Sarajeva večeras igraju revanš 3. pretkola Evropske lige protiv BATE Borisova. Pred izabraniciam trenera Husrefa Musemića je težak zadatak, obzirom na poraz i prvog sureta (1:2), ali nade nisu nestale.

 

Moramo napasti

- Moramo ih učiniti nervoznim i napasti. Čekat ćemo momenat da napravimo šansu i zabijemo gol. Nećemo dopustiti da lagano igraju, jer oni imaju rezultat koji im odgovara. U fudbalu je sve moguće. Možemo postići dva gola BATE-u. U Zenici smo imali četiri ili pet kvalitetnih šansi i mogu reći da se nećemo predati bez obzira na rezultat. U prvom susretu nismo ni imali sreće, ali ni koncetracije. Ubijeđen sam da možemo zabiti gol i iskreno živim za trenutak da povedemo i da vidim kako se u tim uslovima ponaša BATE – naglasio je Musemić. 

Bolji rezultat

Kako je rekao u Mersudin Ahmetović je s ekipom, ali prvi strateg Sarajeva sumnja da će početi utakmicu protiv bjeloruskog tima.

Optimizam je prisutan i među igračima. Andrej Đokanović koji je u utorak stavio paraf na novi petogodišnji ugovor vjeruje u prolaz dalje.

- Nadam se brzom golu. Mislim da imamo dobre šanse i vjerujem da možemo proći dalje. U Zenici smo mogli i trebali napraviti bolji rezultat, ali nismo imali realizaciju - kazao je Đokanović, za Dnevni avaz.