Borussija dogovorila prvo pojačanje za narednu sezonu

Milioneri su i dalje u borbi za naslov prvaka Bundeslige uprkos šanmarčini koju su doživjeli u pretprošlom kolu u Minhenu i teškom porazu od 5:0.

U Dortmundu muku muče sa bekovima ove sezone, pa su tako nerijetko na bočne pozicije morali da igraju Abdou Diallo i Marius Wolf koji su sve samo ne bočni igrači.

Zbog toga su kao prioritet za naredno ljeto stavili angažovanje bekova i na desnoj i na lijevoj strani, a izgleda da su lijevog već pronašli. 

Naime, prema pisanju njemačkim medija riječ je o igraču Hoffenheima i novopečenom reprezentativcu Njemačke Nicom Schulzom.

Uprava Milionera je navodno već postigla usmeni dogovor sa samim fudbalerom i sa Hoffenheimom dogovorila otkupnu cijenu od 25 do 30 miliona eura.

Tako će Schulz postati jedan od najskupljih pojačanja u historiji kluba iz Dortmunda. Spominjalo se i ime Felipea Luisa iz Atletico Madrida koji će na ljeto postati slobodan igrač, ali je Brazilac navodno više zagrijan za prelazak u Barcelonu, te su se na Signal Iduna Parku u potpunosti okrenuli ka njemačkom reprezentativcu.