U loži Bilinog polja poseban gost: Bosanac se sprema za veliki transfer

U loži stadiona Bilino polje smjestili su se skauti mnogih velikih klubova koji su pratili igrače Bosne i Hercegovine i Grčke.

Sportske.ba saznaju da su među brojnim gostima bili agenti iz cijele Evrope, te predstavnici CSKA iz Moskve, Fenerbahçea, Besiktasa, Hoffenheima, Mainza, Werdera, Stuttgarta, Fiorentine, Lazia, Genoe, Lillea, Olimpique Marseillea, PSV-a, Ajaxa, Tottenhama, Newcastlea, Crystal Palacea, Watforda, Rapida…

Jedan klub se posebno izdvaja. Radi se Real Madridu koji je poslao svog predstavnika u Zenicu i to samo s jednim zadatkom – analizirati igru Miralema Pjanića.

Jedan od najboljih veznih igrača na svijetu sve češće se dovodi u kontekst “kraljevskog kluba” čiji bi dres mogao obući ovoga ljeta.

Prema navodima Corriere dello sporta, Real Madrid je u narednom prelaznom roku pripremio 80 miliona eura za dovođenje Miralema Pjanića iz Juventusa.

Realov čovjek mogao je zadovoljan napustiti stadion, bez obzira na crveni karton kojim je Pjanić donekle pokvario dojam.

“Mire” je na zeničkom travnjaku bio najbolji pojedinac. Maestralno je dirigirao igrom našeg tima, a slobodan udarac kojim je povećao rezultat na 2:0 pravo je remek-djelo.

Vidjet ćemo da li će torinski klub u slučaju ponude pustiti svog ponajboljeg igrača.