Bosanca pod američkom zastavom ponizile kolege: "Pitao sam ima li za mene, rekli su da nema"

.
Na Olimpijskim igrama u Tokiju

 

Alen Hadžić, američki reprezentativac u mačevanju koji vodi bh. porijeklo doživio je pravo poniženje i to od vlastitih timskih kolega.

Tokom nastupa protiv Japana Hadžić je nosio crnu masku, dok su ostala trojica američkih reprezentativaca na licu imali roze maske.

Ovaj 29-godišnjak je bio suspendovan u junu nakon što su ga tri žene optužile za seksualno uznemiravanje između 2013. i 2015. godine, ali je na kraju dobio pravo nastupa na Igrama.

"Nikad nisu pitali za moju stranu priče. Nikad nisu tražili dokaz ili kako sam se ja osjećao", rekao je Hadžić za USA Today Sports.

Sudija je prošlog mjeseca ukinuo suspenziju što je omogućilo Hadžiću koji je negirao sve optužbe, da nastupi na Olimpijskim igrama.

Uoči borbe protiv Japana Hadžić i trojica timskih kolega su čekali da budu predstavljeni kada ima je Curtis McDowald dodao maske. Crna je bila za Hadžića, a za roze maske za ostalu trojicu mačevalaca.

"Pomislio sam da bi bilo luda da ja samo budem sa crnom maskom, pitao sam ih imaju li još jednu rozu, svi su rekli: 'Oh, ne'", ispričao je Hadžić.

https://twitter.com/IbtihajMuhammad/status/1421113615831212045?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1421113615831212045%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsport.ba%2Fostali-sportovi%2Falen-hadzic-amerikanci-ponizenje-olimpijske-igre-tokio%2F404818

Nakon poraza od Japana neko je poslao Hadžiću fotografiju kako nosi crnu masku i stoji pored trojice kolega sa rozim maskama na licu.

"Tek kad sam vidio tu fotografiju shvatio sam šta se dešava", kazao je Hadžić koji je nakon toga porazgovarao sa Jakeom Hoyleom i Yeisserom Ramirezom, dok mu je McDowald utekao.

"Rekao sam Hoyleu da me sramota što sam mu kolega, da me bilo sramota što sam stajao pored njega, dok sam Ramireza 'sažvakao' s porukom da nije bilo u redu to što su uradili."

Preostala trojica američkih mačevalaca i reprezentacija SAD-a u mačevanju su za sada bez bilo kakvog komentara na Hadžićeve izjave.