Bosance čekaju milionski transferi

.
Dvojica mladih fudbalera iz Bosne i Hercegovine koji nastupaju u Švicarskoj mogli bi ovog ljeta napraviti milionske transfere.

 

Ermedin Demirović (St. Gallen - Alaves) i Bećir Omeragić (Zurich) gotovo sigurno neće naredne sezone igrati fudbal u Švicarskoj, jer je interes za njih ogroman.

 

Mladi reprezentativac BiH Ermedin Demirović zablistao je u dresu St. Gallena. Zabijao je i asistirao tokom kompletne sezone i na sebe je privukao veliku pažnju.

 

Posebno su na njega oko bacili bundesligaši. Stuttgart, Frieburg, RB Leipzig i Hoffenheim pokazuju interes za njega i očekuje se da bi Alaves, čiji je Demirović igrač, mogao zaraditi nekoliko miliona eura na njegovom transferu.

 

Španski klub je već odbio nekoliko odličnih ponuda. Žele više novca, a na kraju bi njegov transfer mogao otići i preko pet miliona eura.

 

S druge strane u dresu Zuricha fantastično igra 18-godišnji štoper Bećir Omeragić. I on je privukao zaista veliku pažnju na sebe, a u svojim redovima ga žele vidjeti italijanski velikani Roma, Milan i Juventus.

 

Cijena omladinskog reprezentativca Švicarske je poprilično velika. Zurich za njegove usluge traži 10 miliona eura, što nije nikakvo čudo s obzirom da se ovaj fudbaler bh. korijena smatra jednim od najboljih mladih defanzivaca Evrope.

 

Milionski transferi su pred bh. fudbalerima, a svakako se nadamo da će Demirović i Omeragić u budućnosti zajedno dijeliti svlačionicu nacionalnog tima BiH.