Boysi najavljuju veliki prosvjed ispred Maksimira. Policiji ništa nije prijavljeno

.
Kako doznajemo iz krugova BBB-a, na Maksimiru se sprema prosvjed navijača Dinama. Razlog su braća Mamić, nepravomoćno osuđeni i optuženi da su pokrali klub za više od 300 milijuna kuna. Zdravko Mamić nakon presude izrečene na sudu u Osijeku u lipnju 2018. godine pobjegao je u Hercegovinu odakle danas po vlastitom priznanju rukovodi klubom.

 

Nakon smjene Nenada Bjelice, a potom i Igora Jovićevića, na klupu Dinama sportski direktor kluba Zoran Mamić, također nepravomoćno osuđen za pljačku kluba, postavio je sam sebe. Članovi Dinama tvrde da klub ima nelegalno vodstvo i traže od suda brže donošenje pravomoćnih presuda. Policijskoj upravi u Zagrebu poslali smo upit kako bismo doznali je li prijavljen prosvjed pred stadionom Dinama koji bi se prema informacijama koje javljaju navijači, trebao održati od 18 sati. Odgovorili su nam kako prosvjed nije prijavljen.

 

Posljednji veliki prosvjedi Boysa protiv braće Mamić održali su se 2015. i 2018., a od tada je potvrđena nepravomoćna presuda protiv obojice za krađu kluba.

Novi trener Dinama i sportski direktor kluba Zoran Mamić nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, dok je njegov brat Zdravko izrečena kazna od šest i pol godina zatvora. Zbog hrvatskih zakona mlađi Mamić može obnašati službene funkcije do izricanja pravomoćne presude, dok Zdravko isto ne može pa se skriva u Bosni i Hercegovini čije državljanstvo posjeduje.

Izvor: