Braća Sušić bili su reprezentativci Jugoslavije, a Bartolović i Čahtarević igrali za najbolju selekciju BiH

Nogometni klub Krivaja zvanično je počeo obilježavanje velikog jubileja, 100 godna nogometa u Zavidovićima. Sve je počelo krajem 1919. godine, kada je u malu bosansku čaršiju donesena prva nogometna lopta.

Zapisano je, loptu su donijeli braća Miler i Konrad Mitlmajer, najvjerovatnije češki studenti. Uskoro su iz Sarajeva, gdje se kao rijetko gdje već igrao nogomet, stigli oprema, ali i pravila igre. U sklopu obilježavanja 100 godina nogometa u Zavidovićima, omladinske selekcije Krivaje ugostile su vršnjake Čelika, u kojem su gosti iz Zenice bili uspješniji (1:0, 3:0).

Narednih dana slijede događaji kojima će klub proslaviti stoti rođendan. Uz ostalo, najbitniji su promocija knjige "Monografija stotinu godina NK Krivaja 1919.–2019." autora Senada Huskanovića, kao i prijateljske utakmice seniora i sekcije veterana, prenosi Avaz.

Prvotimci zavidovićkog drugoligaša trebali bi ugostiti jednu prvoligašku ekipu iz Luksemburga te jednog domaćeg premijerligaša. Nastupit će i veterani u revijalnoj utakmici.

Grad na tri rijeke i ovaj klub imaju i nekoliko nogometnih reprezentativaca, prije svih braću Sušić, koji su nastupali za reprezentaciju Jugoslavije. Sead je igrao za beogradsku Crvenu zvezdu, a Safet za Sarajevo.

Safet Sušić, popularni Pape, zvanično je proglašen za najboljeg nogometaša BiH svih vremena, a i najuspješniji je selektor BiH. Mladen Bartolović i Vahidin Čahtarević igrali su za našu najbolju selekciju, a Edin Avdić je branio za amatersku reprezentaciju BiH.

Najveći uspjesi 

Najveći uspjesi NK Krivaja bili su nastupi u Međurepubličkoj ligi bivše države, kao i takmičenje u Prvoj B ligi BiH.

Najstabilniji sponzor bio je IP „Krivaja“, preduzeće svjetskog imena i reputacije.