Brazil i Hrvatska igraju treći put na SP: Treća sreća za komšije ili...

.
Brazilci su u prvom duelu na mundijalima pobijedili 1:0, a u drugom 3:1

 

Brazil i Hrvatska su se do sada sastali četiri puta, od toga u dva navrata na Mundijalima. Prvi njihov duel vidjeli smo još 2005. godine - prijateljski, kada su odigrali 1:1. Od tada Brazil je svaki put savladao "Vatrene" kada naleti na njih. Prvo je to učinio 2006. u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Bilo je tada 1:0, a gol vrijedan tri boda je postigao Kaka na asistenciju Kafua.

Osam godina kasnije, na planetarnom šampionatu u Brazilu, također u grupnoj fazi, Hrvatska je uspjela da povede u 11. minutu zahvaljujući autogolu Marsela. Međutim, poslije toga je na scenu nastupio Nejmar, sa dva pogotka (drugi iz penala) i donio je preokret, a Oskar je u 91. minutu pogodio za konačnih 3:1.

Ovi timovi su se sastali i na ljeto 2018. godine, u sklopu priprema za Mundijal u Rusiji. Tada su Hrvati “glumili” Srbiju, pošto je Brazil također bio u grupi sa "Orlovima". Dugo je tražio način da probije blok "Vatrenih", uspio je konačno Nejmar u 69. minutu, a potom je Roberto Firmino u 93. bio precizan za 2:0.

Dakle, za sada je Nejmar tri puta bio precizan protiv Hrvatske. Najveća zvijezda brazilske selekcije je postigla samo jedan pogodak na turniru u Kataru. Protiv Južne Koreje je Nejmar bio precizan iz jedanaesterca za 2:0. Ako vjerujete u takav ishod, Mozzart nudi igre za vas. Kvota da će baš Nejmar da postigne prvi gol na meču je 4,50. Na to da će da postigne makar jedan gol, nebitno koji po redu, a da pritom Brazil pobijedi, kvota je 2,40. Ako se pak desi da Nejmar postigne više golova nego Hrvatska, možete da zaradite 3,5 puta više novca od uloženog.

Hrvatska - Brazil (16 sati)

Stadion: Edukejšn Siti (Al Rajan). Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

HRVATSKA (4-3-2-1): Livaklović - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Perišić - Kramarić

BRAZIL (4-2-3-1): Alison – Militao, Silva, Markinjos, Danilo – Kasemiro, Paketa – Rafinja, Nejmar, Žunior - Rišarlison.

 

Foto: HNS