Britanci izabrali 10 najboljih sportista svih vremena

.
Prema mišljenju britanskog tabloida, u 10 najboljih sportista ne spadaju Novak Đoković, Cristiano Ronaldo, Floyd Mayweather ili Michael Phelps.

 

Na broju jedan je Mohammed Ali, legendarni američki bokser koji je tri puta bio prvak u teškoj kategoriji i bokser koji je obilježio 20. vijek. Ostat će upamćen i po tome što se borio za ljudska prava i što je odbio da ide u rat protiv Vijetnama.

 

Na drugom mjestu je Australijanac Don Bradman, inače igrač kriketa, koji kod nas nije popularan. Zbog njega su Englezi mijenjali pravila u kriketu, a i pored toga je Australac bio nezautavljiv.

 

Treći na listi je legendarni brazilski nogometaš Pele koji se smatra najboljim svih vremena. U karijeri je postigao 1281 gol, a sa Brazilom je tri puta bio prvak svijeta.

 

Tiger Woods je na četvrtom mjestu i američki golfer definitivno je zaslužio da bude ovako visoko pozicionirao, a peto mjesto pripada švicarskom teniseru Rogeru Federeru, koji i dalje igra tenis i o njemu je suvišno išta govoriti osim da je jednako velik kao i sport u kojem se takmiči.

 

Michael Jordan, slavni košarkaš, zauzima šesto mjesto, a sedmo atletičar Jesse Owens. U Top 10 su i argentinski nogometaši, bivši Diego Maradona i aktuelni Lionel Messi, a listu Sun zaključava sa Usainom Boltom, najboljim sprinterom svih vremena koji je osvojio osam Olimpijskih zlata i osam svjetskih titula. I dalje drži rekord na 100 metara sa 9,58.