Brojke ne lažu: Zvijezde Bundeslige gledaju Demiroviću u leđa, samo su četvorica bolja od njega

.
Sjajnu sezonu igra naš napadač

 

Ermedin Demirović jedan je od najboljih igrača njemačke Bundeslige. To je činjenica potkrijepljena, a brojke ne lažu. 

Augsburg je danas remizirao s Borussijom Dortmund, a Ermedin Demirović bio je strijelac gola za domaću ekipu. 

Bh. reprezentativac je prvo ime svoje ekipe. Postigao je osam golova, te dodao pet asistencija.

Ako uzmemo u obzir to da je Augsburg do sada postigao 24 gola u Bundesligi, jasno je da je Demirović učestvovao u više od pola njih - ukupno 13.

Dakle, ukupno je Ermedin Demirović direktno učestvovao u 13 pogodaka i po tome je peti najefikasniji fudbaler Bundeslige.

Prvi je Harry Kane. Zvijezda Bayerna je na brojci 23, s 18 pogodaka i pet asistencija.

Slijedi Stuttgartov Guirassy koji je postigao 16 golova uz jednu asistenciju, Leroy Sane ima osam golova i sedam asistencija, dok Boniface ima samo asistenciju više od Demirovića i samo su ova četiri fudbalera bolja od njega.

Kao i Demirović, po 13 kontribucija imaju Wind (devet golova, četiri asistencije) i Openda (10 golova, tri asistencije).

S osam pogodaka Ermedin Demirović sa Saneom, Bonifaceom i Undavom dijeli peto mjesto na listi strijelaca, dok je s pet asistencija šesti asistent lige. Po sedam imaju Sance, Beste, Brandt i Simons, a šest ima Boniface.

Interes Borussije Dortmund i Eintrachta

Nema sumnje da bi brojke Ermedina Demirovića bile još i bolje da igra u nekom timu koji se bori za sam vrh tabele u Bundesligi.

To bi se moglo i dogoditi. Naime, njemački mediji ovih dana pišu kako našeg napadača žele Borussia i Eintracht i ostaje da vidimo da li će nešto biti od toga.