'Bruka' u nogometu: Klub ismijao svog igrača na društvenim mrežama, on želi da ih tuži (VIDEO)

sport
Victor Osimhen promašio je jedanaesterac u posljednjoj Napolijevoj utakmici u Serie A protiv Bologne i zbog toga je postao predmet ismijavanja od strane vlastitog kluba.

 

Zvuči bizarno, ali iz Napolija su na TikToku objavili video u kojem se vidi Osimhen kako "moli sudiju za jedanaesterac" uz napis "dajte mi penal molim vas", prije nego li je loptu zapucao pored gola.

U samom video izmijenjen je i ubrzan glas, pa zvuči potpuno neprirodno. Sama utakmica završila je 0:0, pa bi da je Osimhen zabio, to ujedno bio pobjednički pogodak.

Osimhenov agent Roberto Calenda jasno je rekao kako njegov klijent razmišlja o tužbi protiv Napolija iako je u međuvremenu spomenuti video obrisan.

"Ono što je Napoli objavio na zvaničnom TikTok profilu nije prihvatljivo. Video u kojem se ismijavao Victor objavljen je javno i učinio je veliku štetu igraču koji se u posljednje vrijeme medijski proziva i o njemu se šire lažne vijesti. Zadržavamo pravo za pravnu akciju kako bismo zaštitili Victora", poručio je Calenda.

Osimhen je u dresu Napolija zabio 62 gola u 107 nastupa i prošle ih je godine odveo do naslova u Serie A nakon 30 godina, a navodno on i trener Rudi Garcia nisu u najboljim odnosima.

Ovakvu situaciju odmah je pokušao iskoristiti engleski voditelj, inače strastveni navijač Arsenala Piers Morgan.

"Nemoj trpjeti ovakav užasan tretman, dođi umjesto toga u Arsenal", napisao je Morgan na X.comu.

 

FOTO

VIDEO