Bruno više ne može da trpi kritike, u januaru napušta United u transferu koji će sve iznenaditi

.
Dao dozvolu agentu

 

Bruno Fernandes bio je junak u subotu jer je svojim golom donio pobjedu Manchester Unitedu protiv Fulhama i barem malo utišao svoje kritičare. No, engleski mediji pišu da Portugalac više ne može da podnese sve te silne kritike i da je odlučan već u januaru da napusti klub.

Manchester United ne briljira previše ove sezone, a upravo je Bruno Fernandes taj koji je na meti najvećih kritika jer su mnogi poručili da Portugalac ne zaslužuje biti kapiten Crvenih đavola i da je totalno van forme.

No, Bruno je u subotu dočekao svojih pet minuta kako bi utišao kritičare jer je u zadnjim sekudama meča protiv Fulhama postigao pogodak za pobjedu Manchester Uniteda.

Portugalac je koliko-toliko uspio da smiri strasti ljutitih navijača koji su itekako nezadovoljni njegovim igrama ove sezone, a čini se da to ostavlja veliki trag na njemu.

On je emotivno proslavio pogodak protiv Fulhama i vidjelo se koliko mu je to značilo. No, engleski mediji pišu da on više ne želi da svakodnevno trpi kritike i da je navodno spreman već u januaru da napusti Old Trafford.

Mediji na Otoku jutros pišu o tome da je Bruno Fernandes odlučan da napusti United nakon prvog dijela sezone, a ono što je iznenadilo mnoge jeste da bi njegova nova destinacija mogla biti Saudijska Arabija.

Portugalski veznjak ima na stolu nekoliko izuzetno bogatih ponuda iz te zemlje, a pored svih dešavanja na Old Traffordu čini se da je mnogo bliži odlasku nego ostanku u Manchester Unitedu.

The Sun piše da je Bruno dao zeleno svjetlo agentu da pregovara sa zainteresovanim klubovima i da je spreman da već u januaru spakuje kofer ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda.

Navodno, najveći interes pokazao je Al Nassr gdje već igra Cristiano Ronaldo, no Brunu bi u svojim redovima rado vidjeli Al Hilal, Al Ahli i Al Ittihad i sigurno je da nas čeka velika borba oko toga ko će mu ponuditi najviše novca.

Inače, ovaj 29-godišnji fudbaler s Unitedom ima ugovor do ljeta 2026. godine, a ukoliko odluči da ide špekuliše se da bi Crveni đavoli mogli da inkasiraju preko 70 miliona eura što uopšte nije loša cifra.