DOMINANTNA POBJEDA: Bubamara u izvrsnoj utakmici bolja od MNK Mostarske kiše

U nedjelju je odigrana utakmica 4. Prve futsal lige F BiH grupa 2 u kojoj je ekipa MNK Bubamara Cazin ugostila ekipu MNK Mostarske kiše iz Mostara gdje su Cazinjani zabilježili visoku pobjedu od 8:3.

Bila je ovo jedna od boljih utakmica koju je cazinska publika mogla vidjeti, uz puno neizvjesnosti te kvalitetne igre. Gosti su poveli već u samom početku utakmice, ali Bubamara brzo uzvraća a uskoro i prelazi u vodstvo. Do kraja poluvremena publika je vidjela još tri gola, a na odmor se otišlo s rezultatom 4:2.

Početkom drugog dijela gosti ponovo smanjuju rezultat na 4:3 ali Bubamara minut kasnije vraća prednost na dva pogotka. Do kraja susreta domaća ekipa je postigla još tri pogotka, a krajnji rezultat je glasio 8:3.

Strijelci za Bubamaru: 

Delić Halid (11, 36, 39)
Ćatić Selvedin (20)
Prošić Elmin (5)
Nuhanović Edis (16)
Kapetanović Belmin (26)
Mizić Ermin (34)

Nakon prvog poluvremena desio se manji incident kada je došlo do fizičkog naguravanja Prošić Elmina i Mezit Harisa nakon čega je reagovao sudac gdje su oba igrača dobila crvene kartone. i Na ovom susretu zabilježena je izvrsna posjeta publike, gdje su njih preko 600 bili dodatni motiv domaćoj ekipi.

Već srijedu slijedi novi spektakl, gdje u Cazinu gostuje ekipa iz Premijer lige BiH MNK Kaskada, a igra se utakmica KUP-a BiH.

buba