Bubamara uvjerljivom pobjedom protiv Žepča i dalje lider na tabeli

U subotu je MNK Bubamara Cazin odigrala domaću utakmicu u okviru 5. kola Prve lige f BiH - grupa 1 protiv MNK Žepče te slavila uvjerljivu pobjedu od 8:3.

Gosti su poveli u 1. minuti susreta preko Jukić Marka, da bi odmah za Bubamaru pogodio Delić Halid za izjednačenje na 1:1. U nastavku susreta bolji angažman domaćina donio je i nedostižnu rezultatsku prednost, gdje smo do poluvremena mogli vidjeti još 4 gola u mreži ekipe Žepča, a strijelci su bili Nuhanović 9, Mizić 12, Prošić 13, Delić 13, gdje je rezultat na poluvremenu bio 5:1.

U drugom dijelu gosti u 24. minutu smanjuju na 5:2, a strijelac je ponovo Jukić Marko, ali Bubamara preko Prošića u 35. i Delića u 36. minutu povećava na 7:2. Do kraja smo vidjeli još dva pogotka na obje strane, Nuhić Sandi je postigao gol za 7:3 u 37. minuti susreta, dok je za konačnih 8:3 u zadnjem minutu gol postigao Markanović Ivan.

Bila je ovo još jedna odlična predstava za ekipu Bubamare, a posebno se na golu isticao golman Salim Karalić koji je "skinuo" nekoliko sigurnih pogodaka te odmbrambenim igračima ulijevao dodatnu sigurnost. Ponovo je uz Delića briljirao i Prošić Elmin uz dva gola i jednu asistenciju.

U posljednjem kolu jesnjeg dijela Bubamara igra protiv MNK DiaBiH Sarajevo, a imaju još jedno gostovanje u Sarajevu, gdje igraju 1/8 KUP BiH protiv MNK Centar Sarajevo.