Buffonova izjava iz 2017. godine: Kako zamišljam posljednju utakmicu? Možda udarim glavom nekoga kao Zidane

Svjesni da je svakim danom Buffon sve bliže povlačenju, novinari neumoljivo postavljaju pitanja po mnogima najboljem golmanu svih vremena, kada će konačno reći zbogom fudbalu i okačiti kopačke o klin.. 

Nakon jučerašnje revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Reala i Juventusa nakon koje je Real prošao dalje zahvaljujući pogotku iz kontraverznog penala u sudijskoj nadoknadi, ponovo je Gianluigi Buffon bio u centru pažnje. 

Naime, Buffon je nakon odluke glavnog suca Olivera da dosudi penal Realu, burno reagovao i vjerovatno bio nikada bliže da uradi nešto slično onome što je Zidane uradio na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, kada je glavom udario Materazzija. 

To je bio povod da se navijači prisjete Buffonove izjave iz prošle godine kada je na pitanje novinara o završetku karijere izjavio sljedeće:

"Kako zamišljam svoju posljednju utakmicu? Možda odem kao Zidane i glavom udarim nekoga na terenu", rekao je tada Buffon. 

Sudeći po snimcima sa sinoćnje utakmice, Buffon je bio veoma blizu da ode u tom stilu, s obzirom da mu je utakmica protiv Reala bila vjerovatno i posljednja u Ligi prvaka.