"Buffonu preporučujem da ode u penziju, riskira bol i razočarenje"

Reprezentacija Italije je doživjela historijski neuspjeh u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, njegov Juventus je prošle sezone poražen u finalu Lige prvaka, a prije nekoliko dana se od ovog takmičenja oprostio crvenim kartonom i bolnim ispadanjem u četvrtfinalu protiv Reala.

Vjerovatno je pola planete u srijedu navijalo za Juventus samo zbog legendarnog Gigija, ali njemu se jednostavno ne da. Sada se oglasio i njegov kolega, nekadašnji golman Elfa i Bayerna, veliki Oliver Kahn i ponudio mu savjet.

Kahn se se od aktivnog bavljenja fudbalom oprostio sa 38 godina, a sada je poručio da razumije sa kakvim se dilemama susreće Buffon.

"Teško je shvatiti kada treba prestati, posebno kada imate veliku želju za novim postignućima, za osvajanjem trofeja Lige prvaka. Ali da je ranije otišao u penziju, Buffon bi sebe poštedio ispadanja od Švedske i novog razočarenja protiv Reala. Poštedio bi se scena po kojima će ga ljudi pamtiti", istakao je Kahn, pa dodao:

"I ja sam mogao igrati još nekoliko godina, ali čemu? Philip Lahm je također donio odluku u pravo vrijeme. Ako to ne uradite, riskirate veliku bol i razočaranje. Gianluigi Buffon je svjetski šampion, a bio je i najbolji golman na svijetu, to je ono što je bitno. Nije bitan crveni karton protiv Reala, niti činjenica da nije osvojio Ligu prvaka. Zato mu preporučujem da ode u penziju".