Buffonu u utorak vjerovatno stižu loše vijesti

Italijanski golman Gianluigi Buffon u utorak očekuje loše vijesti.

Iako je trenutno bez kluba, to neće spriječiti UEFA-u da ga u utorak kazni. Naime, upravo u utorak zasjeda Disciplinska komisija UEFA-e koja će između ostalog donijeti odluku o slučaju 'Buffon' i njegovim riječima poslije utakmice Real Madrid-Juventus.

Legendarni golman je u revanšu četvrtfinala Lige prvaka isključen u sudijskoj nadoknadi na Santiago Bernabeu nakon prigovora sudiji Michaelu Oliveru, a poslije meča je u izjavi za novinare između ostalog za pomenutog suca rekao da umjesto srca ima kantu za smeće.

"Ljudsko biće ne može nakon izvanrednog povratka uništiti snove na taj način donoseći odluku na osnovu sumnjive situacije. Sigurno ne možete imati srce u grudima, već kantu za smeće", rekao je tada Buffon.

Odmah je UEFA pokrenula istragu o ovom slučaju, a kako prenosi Tuttosport, očekuje se da će Buffon biti kažnjen jednu ili dvije utakmice. Isti izvor prenosi da upravo ova odluka UEFA-e odgađa predstavljanje Buffona u novom klubu. Podsjetimo, on je već dogovorio dvogodišnju saradnju sa PSG-om, ali čelnici Parižana ne žele da ga predstave prije nego što mu UEFA odredi kaznu.