Cambiasso: Džeko zaslužuje da ga mnogo više vole, njegov karakter usporava osjećaje ljudi

a

Legendarni nogometaš Intera Esteban Cambiasso govorio je o aktuelnom trenutku milanskog kluba između Lige prvaka i derbija protiv Milana koji ih očekuje u nedjelju, a posebno se osvrnuo na Edina Džeku, piše Klix.

Inter je nakon lošeg starta u Ligi prvaka vezao dvije pobjede protiv Sheriffa i vratio se u borbu za drugo mjesto u grupi, a u domaćem šampionatu ima sedam bodova manje od lidera Milana i Napolija.

"Posmatrajući aktuelnu situaciju i vraćajući se na onu od prije dvije utakmice, Inter je uradio šta je trebao. Osvojio je šest bodova protiv Sheriffa i sada opet odlučuje sam o svojoj sudbini. Sada nedostaju tri boda protiv Šahtara da dovrše posao. Po mom mišljenju, Inzaghi može mirno spavati. Ekipa će proći dalje, a sada nam slijedi derbi s Milanom. Vidim da su svi motivisani, što pokazuje i pogodak Alexisa Sancheza koji je ušao i dao gol protiv Sheriffa. To su važni znakovi", kazao je bivši argentinski veznjak.

Cambiasso se na kraju osvrnuo i na nastupe Edina Džeke, istaknuvši da je uvijek bio slab na njega.

"Uvijek sam bio slab na njega. Volim nogometaše koji razmišljaju, čak i kada nisu previše uključeni u igru. Džeko je uvijek važan zbog onoga što sam radi i zbog onoga što nudi ekipi. Njegov karakter malo usporava osjećaje kod ljudi, jer on zaslužuje da ga mnogo više vole", poručio je Cambiasso, aludirajući da je Dijamant često nenametljiv, što je bio i u Romi.

Argnetinac je dres Intera nosio punih deset sezona (2004.-2014.) i bio je član čuvene generacije koja je osvojila "tripletu" 2010. godine.