Carlo Ancelotti ponizio Turčina da uzdigne Hrvata: "To mogu uraditi Guleru, ali ne i Modriću"

.
Italijan je poprilično jasan

 

Carlo Ancelotti je pred utakmicu La Lige protiv Getafea govorio o Luki Modriću te budućnosti hrvatskog veznjaka u Realu. Trofejni Italijan je bez previše oklijevanja prebacio lopticu na osvajača Zlatne lopte.

Modrić je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa Realom. Proteklih dana se spominjao njegov odlazak u Saudijsku Arabiju, ali je na kraju ostao u Madridu.

A da li će produžiti svoj ostanak u prijestolnici Španije zavisit će isključivo od njega, barem tako tvrdi Ancelotti u najavi utakmice protiv Getafea.

"Modrić je legenda. Njegova je odluka da li će produžiti ugovor. Protiv Las Palmasa sam rekao ono što sam mislio i on to zna", kazao je Italijan.

Nakon što je protiv Almerije i Las Palmasa presjedio na klupi Ancelotti je rekao iz poštovanja prema Modriću nije želio da ga šalje zagrijevanje kad je znao da ga neće uvesti u igru.

I na današnjoj press konferenciji Ancelotti je bio nešto precizniji. Da bi slikovitije dočarao kakvo ima mišljenje o Modriću zapravo je ohladio golobradog Ardu Gulera.

"Mogu razumjeti da se zagrijava mladi igrač kao što je Guler i ako ne uđe neće se desiti ništa, ali ne mogu to uraditi s Modrićem koji ima 39 godina, osvojio je pet Liga prvaka i klupska je legenda."

Preostaje da se vidi da li će se Modrić naći u startnoj postavi protiv Getafea. Ukoliko ne dobije ni minut tri meča zaredom onda je jasno da se nešto čudno dešava.

Pisali su španski mediji proteklih dana kako je 38-godišnji Hrvat pao na hijerarhiji pa ako i pomalo zaboravljeni Dani Ceballos dobija više prilike za igru od osvajača Zlatne lopte.

Sam Modrić ima interes da ostane u Realu i produži ugovor, međutim iste signale ne dobija od klupskog rukovodstva. U prilog mu svakako ne ide i činjenica da ne igra u posljednje vrijeme.Čuveni veznjak u redove Los Blancosa je stigao još 2012. godine. Igrao je za Kraljeve duže od decenije, a čini se da se prekrasnoj priči bliži kraj.