Čarobni Ronaldo potopio Atletico i odlučio ponovo da bude prvak Evrope!

Iako su mnogi već otpisali Juventus, ovaj tim je na krilima Cristiana Ronalda uspio da izbaci Atletico Madrid i da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka. Nakon 2:0 za Atletico u prvom meču, večeras je bilo 3:0 za Juve i sve golove je dao Ronaldo.

Juventus je bio očajan u Madridu, izgubio je 2:0 i tu ga je koštala prvenstveno zatvorena igra i isključivo želja da se sačuva gol. Večeras je, pak, Juve pokazao pravo lice i od početka je igrao napadački, a to mu se i isplatilo.

Dosta uzbuđenja već u petoj minuti. Chiellini je zabio gol, ali je on poništen jer je Kuipers uočio Ronaldov faul nad Oblakom. Stega se obruč oko gola gostiju iz Madrida, čija je odbrana kapitulirala u 27. minuti.

Bernardeschi sjanim centaršutom pronazali Ronalda, koji postže 23. gol Atleticu i postaje apsolutni rekorder po broju golova u UEFA-inim klupskim takmičenjima.

U 32. minuti Bernadeschi je izveo slobodni udarac, ali je lopta otišla malo iznad Oblakovog gola. Do kraja prvog dijela Juve je napadao, imao još neke slabije šanse, ali je ostalo 1:0.

Najbolju šansu u prvih 45 minuta Atletico je imao malo prije kraja, kada je Morata pucao glavom tik iznad gola torinskog tima.

Već u trećoj minuti nastavka Juventus je poveo 2:0. Joao Cancelo je centrirao, a njegov sunarodnjak Ronaldo sjajno skočio i glavom loptu plasirao ka golu. Oblak je uspio odbraniti, no izvadio je loptu iza linije, pa je gol-tehnologija Kuipersu signalizirala pogodak.

Juve je nastavio svoju igru i kod 2:0, mada je bilpo jasno da je tempo opadao kako se bližio kraj, dok je Atletico uglavnom želio da se odbrani i čekao svoju šansu iz neke polukontre ili kontre.

Juventusov tinejdžer Kean se mogao proslaviti u 84. minuti, promašio je jedan na jedan šansu, ali zahvaljujući Ronaldu neće biti tragičar ove večeri.

Portugalac je u 86. minuti stigao do hat-tricka preciznim udarcem s 11 metara, a penal je prethodno izborio Bernardeschi, koji je večeras bio izuzetno rastrčan i raspoložen. 

Liga prvaka, osmina finala, revanš:

Juventus - Atletico 3:0 (Ronaldo 27, 48, 86 - penal)

Juventus: Szczesny - Spinazzola, Chiellini, Bonucci, Cancelo, Matuidi, Pjanić, Can, Ronaldo, Mandžukić, Bernardeschi.

Atletico: Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Arias, Lemar, Koke, Rodrigo, Saul, Morata, Griezmann.