Carragher: Manchester United je pogriješio što je ponovo doveo Ronalda, napravit će veću grešku ako ga zadrži

.
Bivši nogometaš Liverpoola Jamie Carragher smatra da je Manchester United napravio grešku kada je prošlog ljeta u svoje redove vratio Cristiana Ronalda.

Ronaldo je postigao neke važne golove za United, no tim još uvijek nije postao kompaktna cjelina. Carragher vjeruje da je za to kriv upravo Portugalac.

"United je napravio grešku što je ponovo doveo Ronalda prošlog ljeta. Veća greška će biti ako ga zadrži i naredne sezone. United je postigao 121 pogodak u svim takmičenjima prošle sezone, najviše u proteklih 14 godina, a to je zbog činjenice da je ekipa bila više izbalansirana, ujedinjenija nego sada. Nastaje buka svaki put nakon razočaravajuće rezultata, priče 'cure' o njemu, o 'razmatranju njegove budućnosti' na kraju sezone. Reakcija je slabija kada United postigne gol a strijelac ne bude Ronaldo. Primjer je pobjednički gol Marcusa Rashforda u posljednjoj minuti protiv West Hama u januaru. Kada menadžer izostavi Ronalda, ne treba se stvarati buka. Nijedan igrač ne smije biti veći od kluba, a to niko nije znao bolje od sir Alexa Fergusona, koji je 2006. godine prodao jednog od najboljih golgetera Premiershipa, Ruuda van Nistelrooya. Učinio je to jer je smatrao da je lična 'glad' Nizozemca za golovima negativno utjecala na napredak mlađih Ruudovih saigrača. Ronaldov odlazak će riješiti više problema nego što ih stvori", napisao je Carragher u svojoj kolumni.

Portugalac je ove sezone odigrao 28 utakmica za United, a upisao je 15 golova i tri asistencije.