Ćatić u problemima, država mu uzima kuću vrijednu 600.000 KM? (FOTO)

Višestruki svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić poznatiji kao Felix Sturm, mogao bi ostati bez porodične kuće u njemačkom gradu Leverkuzenu.

Kako javlja njemački “Bild” Sud u Leverkuzenu izdao je naredbu o pljenidbi kuće njegovih roditelja, čija se vrijednost procjenjuje na 308.000 eura.

Bild javlja da se radi o dupleks-kući, te da se njegov dio prostire na površini od oko 150 metara kvadratnih zajedno s garažom.

Novinari ovog lista kontaktirali su Ćatića, koji im je kazao da se nalazi u BiH, te da nije obaviješten o ovom slučaju.

– Ne znam o čemu se radi, ali ću se odmah pobrinuti za to – kratko je kazao Ćatić.

kuca

Kuća u Leverkuzenu za koju je Sud naložio da se oduzme

Protiv svjetskog bokserskog prvaka u super-srednjoj kategoriji po WBA verziji 2016. pokrenuta je istraga, zbog korištenja nedopuštenih stimulativnih sredstava, potvrdilo je tužiteljstvo u Koelnu.

Nakon toga, iste godine, Ćatić je bio pozitivan i na B uzorak, odnosno potvrđeni su pozitivni nalazi A uzorka dopinške kontrole.

Bokser bh. korijena bio je pozitivan na doping kontroli nakon trijumfa nad Fedorom Chudinovom 20. februara 2016.

“Da se ne ponavljam, kakvom smatram odluku Tužilaštva u Kolnu. Pitanje je kako se došlo do toga da se punih 10 mjeseci čekalo na otvaranje B uzorka. Već sam angažirao svoje advokate iz Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država i na ovome neće ostati”, rekao je Ćatić tada za Dnevni avaz.

Iste godine, u avgustu mjesecu, njemački mediji objavili su vijest da je Ćatić s porodicom napustio Njemačku i preselio u BiH.