Cazinski Karate klub se iz Bugojna vratio sa tri medalje

karate klub

 

U subotu 18. juna ove hodine godine, Karate klub Cazin je učestvovao na 24. Bugojno Open - Dani Ajvatovice 2022. sa svojih 6 takmičara.

Ovaj karate turnir je održan za sve uzrasne kategorije, a prijavljeno je 440 takmičara u 556 kategorija, iz 3 države i 48 klubova.

Naš KK Cazin je osvojio 3 medalje i to:

Ždralić Aldin - drugo mjesto u borbama, srebrna medalja

Sedić Edin - drugo mjesto u borbama, srebrna medalja

Mehagić Amil - treće mjesto u borbama, bronzana medalja.

Finansiranje kotizacije, puta i ostalih troškova su i ovaj put preuzeli roditelji na sebe, koji su i veliki promotori cazinskog karatea. Zahvaljujemo se na podršci koju pružaju našim takmičarima i trenerima karate kluba Cazin.

Od našeg Aldina smo već naučili da nam donosi medalje, a i ovaj put je i Edin Sedić osvojio medalju. Posebno nam se je na ovom turniru pokazao Amil Mehagić sa svojim dobrim i jakim mečevima, što pokazuje da KK Cazin ima budućnost. Treneri su zadovoljni postignutim rezultatima, ali uvijek može bolje. Trenutno svoj rad preusmjeravamo na pripreme za polaganje za viša učenička i majstorska zvanja. Čestitamo svim našim takmičarima koji su osvojili medalje, a i onima koji ovaj put nisu imali sportske sreće, i nisu osvojili medalje, ali za nas svi su pobjednici…- poručili su iz Kluba.

Prenosimo Vam dio atmosfere sa takmičenja i dodjela medalja našim takmičarima.