Čelični Hrvat nije napravio nijedan faul na SP: "Nisam igrač od 20-30 miliona eura, ali..."

.
Sjajni desni bek

 

Hrvatska se plasirala u drugo uzastopno polufinale Svjetskog prvenstva, a sjajnu rolu je do sada u redovima Vatrenih odigrao čovjek koji nije napravio niti jedan faul na ovom prvenstvu.

Večeras će se Hrvatska boriti za drugo uzastopno finale Svjetskih prvenstava.

Na suprotnoj strani bit će Argentina koja je u Katar došla da osvoji titulu prvaka, a za to će vjerovatno posljednja šansa biti i Lionelu Messiju.

I jedna i druga ekipa su se u polufinale plasirale nakon što su igrale produžetke i penale u četvrtfinalu. Hrvatska je izbacila Brazil, a Argentina Nizozemsku.

Večeras bi u prvoj postavi Hrvatske svakako trebao biti i sjajni desni bek Celtica, 27-godišnji Josip Juranović.

Iako je naspram sebe na ovom Mundijalu imao zvijezde Maroka, Kanade, Belgije, Japana i Brazila, ovaj čovjek, vjerovali ili ne, nije napravio niti jedan jedini faul.

Doslovno je uništio Boufala, Kamadu, Carrasca i Viniciusa Juniora, a niti jedan od njih nije uspio da ga predribla. Treći je po broju uspješnih centaršuteva (20) i peti po osvojenim loptama (36). Ima procenat uspješnih dodavanja od 85% uz šest ključnih dodavanja.

 

 

“Možda nisam igrač od 20-30 miliona eura, ali jedno je jasno. Nikada nisam odustajao, čak ni kada sam bio u Hajduku ili Dubravi. Roditelji su me naučili da ostanem fokusiran na svoj put i da ne obraćam pažnju na komentare drugih. Bilo je mnogo skeptika, ali ja nikada nisam odustao.

Ne moramo se plašiti Argentine, moramo se fokusirati na ono što možemo. Nemam individualna rješenja za Mesija", rekao je Josip Juranović, a prenosi Marca.

Utakmica između Vatrenih i Gaučosa igra se večeras od 20 sati. Podsjetimo, posljednji meč između ove dvije selekcije igran je u Rusiji 2018. godine, a Hrvatska je slavila s 3:0.